Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Selvitys rakennetun ympäristön tietojärjestelmän sääntelytarpeista
Julkaistu

10.08.2021

ISBN

978-952-361-412-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-361-412-3

Asiasanat ja teemat

rakentaminen, tietovarannot, tietojärjestelmät, rakennettu ympäristö, digitalisaatio, maankäyttö- ja rakennuslaki, tietojärjestelmät, alueidenkäyttö

Sivumäärä

55

Info

Osana yhteiskunnan digitalisaatiota myös rakennettua ympäristöä koskevan tiedon hallintaa uudistetaan valtakunnallisesti. Ympäristöministeriön koordinoima nelivuotinen (2020−2023) Ryhti-hanke tuottaa pohjan paremmalle tiedolle, kun hajanainen kaavatieto ja rakentamisen lupatieto yhdenmukaistuu. Tätä varten luodaan laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa valtakunnallinen rakennetun ympäristön tietojärjestelmä. Uudistuksesta hyötyvät sekä tiedon tuottajat, että käyttäjät.

Tämä selvitys kuvaa rakennetun ympäristön tietojärjestelmän sääntelytarpeiden selvityksen taustat ja lopputulokset. Rakennetun ympäristön tietojärjestelmän sääntelytarpeiden selvityksen lähtökohtana on ollut vastata kysymykseen siitä, että minkälaista sääntelyä rakennetun ympäristön tietojärjestelmä edellyttää ja miten rakennetun ympäristön tietojärjestelmässä tulee huomioida nykyinen sääntely. Jotta kysymykseen on voitu vastata, on tullut kuvata rakennetun ympäristön tiedonhallintaan ja prosesseihin liittyvän sääntelyn nykytilannetta. Lisäksi tehtävänä on ollut selvittää rakennetun ympäristön tietojärjestelmän vaikutusta olemassa olevaan sääntelyyn.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy