Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Finlands inre säkerhet efter pandemin : Utredarens rapport
Julkaistu

24.06.2021

ISBN

978-952-324-551-8

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-551-8

Asiasanat ja teemat

inre säkerhet, delaktighet, ojämlikhet, kontaktytor, säkerhet

Sivumäärä

43

Info

Coronapandemin satte det finländska samhällets infrastruktur på prov. Under våren 2021 kan det noteras att de hotbilder som fanns då kunde mötas effektivt genom att det allmänna vidtog åtgärder. Den inre säkerheten hade en viktig roll i det här brytningsskedet. Finländarnas säkerhet kunde bibehållas på samma höga nivå som tidigare genom pandemin. Finland klarade sig bra i olika jämförelser.

Pandemin kommer emellertid att kasta en lång skugga framöver. Den kommer att börja synas stegvis när de offentliga stimulansåtgärderna avvecklas och de skador som uppkommit under pandemin blir allt synligare. På många sätt är vi på väg in i ett svårt skede när det gäller den inre säkerheten. Statsrådets redogörelse för den inre säkerheten är en integrerad del av förberedelserna för framtiden.

I sina rekommendationer fäster utredare Juho Saari uppmärksamhet bland annat vid den förmåga att hantera information och de datalager som inrikesministeriets förvaltning har, vid organiseringen av projektverksamhet och vid samordningen av övriga ministeriers förvaltningsområden när resurserna krymper. För att främja delaktigheten bör särskild uppmärksamhet riktas mot att verksamhetsförutsättningarna för ställen med låg tröskel tryggas när välfärdsområdena skapas. Det är också av central betydelse att man ser till att det allmännas åtgärder för att minska ojämlikhet och främja jämställdhet är följdriktiga.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy