Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Lasten ja nuorten osallisuus kansallisessa lapsistrategiassa : Osa 3: Lasten ja nuorten näkökulmia osallisuudesta
Julkaistu

15.06.2021

ISBN

978-952-00-5438-0

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-5438-0

Asiasanat ja teemat

lapsen oikeudet, osallisuus, vaikuttaminen, päätöksenteko, yhdenvertaisuus, lapsistrategia

Sivumäärä

60

Info

Lapsistrategian tavoitteena on vahvistaa lasten osallisuutta ja luoda tapoja, joilla monenlaisten lasten osallisuus yhteiskunnassa vahvistuu. Osallisuus tunnistetaan sekä kokemuksena kuulumisesta joukkoon että kokemuksena mahdollisuuksista vaikuttaa. Lapsistrategian yhtenä tavoitteena onkin tunnistaa lasten ja nuorten tuottama tieto omasta arjestaan, hyvinvoinnistaan, vaikutusmahdollisuuksistaan ja oikeuksistaan tärkeänä osana päätöksentekoa.

Lapsistrategian valmistelussa kerättiin näkökulmia lapsilta ja nuorilta sekä sähköisellä kyselyllä että työpajatyöskentelyllä. Tämän työskentelyn taustaa ja toteutusta on kuvattu kahdessa aiemmassa julkaisussa (STM raportteja ja muistioita 2020:27 & 2020:39). Tässä kolmannessa julkaisussa esitellään lasten ja nuorten tuottamia näkökulmia ja tarkastellaan niiden suhdetta kansalliseen lapsistrategiatyöhön.

Lapset ja nuoret peräänkuuluttavat kokemustiedon merkityksen tunnistamista, aikuisten pysähtymistä heidän asioidensa äärelle sekä ymmärrystä ja joustavuutta heidän asioidensa hoitamisessa ja näkökulmiensa huomioimisessa. Lapset ja nuoret arvostavat toimivaa arkea ja hyviä ihmissuhteita. He tunnistavat, ettei näkökulmien kysyminen tarkoita niiden mukaan toimimista. Tulevaisuudessa lapset ja nuoret toivovat aikuisten huomioivan heidän oikeutensa ja mahdollisuutensa vaikuttaa nykyistä vahvemmin.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy