Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Lasten ja nuorten vaativimpien palveluiden osaamis- ja tukikeskuksia valmistelevan työryhmän raportti
Julkaistu

11.06.2021

ISBN

978-952-00-5430-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-5430-4

Asiasanat ja teemat

lapset (perheenjäsenet), nuoret, perheet, vaativat palvelut, monialainen yhteistyö

Sivumäärä

92

Info

Raporttiin on koottu lasten, nuorten ja perheiden vaativien palvelujen osaamis- ja tukikeskuksia (OT-keskuksia) valmistelevan työryhmän ehdotukset. Työryhmä jatkoi edellisellä hallituskaudella aloitettua työtä.

OT-keskusten tehtävänä on mahdollistaa monialainen, integroitu ja koordinoidusti tarjottu vaativimman tason tuki niille lapsille, nuorille ja perheille, jotka niitä tarvitsevat. Tällaista tukea ei ole mahdollista rakentaa kaikille alueille erikseen, ja yksittäiset erityispalvelut eivät pysty vastaamaan tällaisen tuen tarpeeseen. OT-keskuksiin kerätään verkostomaisesti vaativinta erityisasiantuntijuutta, jota voidaan hyödyntää tarvittaessa myös valtakunnallisesti. Valtakunnallinen koordinaatio ja alueiden välinen yhteistoiminta tukee kunkin yksittäisen alueen työtä erityisesti kompleksisissa ja uusissa tilanteissa, näyttöön perustuvien menetelmien levittämisessä, kehittämisessä ja koulutuksessa, osaamisen ylläpidossa sekä alan tutkimus- ja kehittämistyössä. Työtä tehdään yhteistyössä korkeakoulujen ja osaamiskeskusten kanssa. Eri hallinnonalat toimivat yhdessä ja integroidusti, jotta lapsen arjessa palvelut toteutuisivat lapsikeskeisesti ilman tarpeettomia viiveitä.

OT-asiantuntijaverkostoja pilotoidaan Barnahus-työssä sekä vuonna 2021 kolmella yhteistyöalueella. Niistä saadaan tietoa ja kokemusta siitä, miten OT-toiminta saadaan nivoutumaan tulevaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä muiden hallinnonalojen työhön. Asiantuntijaverkostojen tulee toimia kiinteässä yhteistyössä alueellisten VIP-verkostojen kanssa.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy