Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Utvecklingsprogram för cybersäkerheten
Julkaistu

10.06.2021

ISBN

978-952-243-603-0

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-243-603-0

Asiasanat ja teemat

datasäkerhet, cybersäkerhet, digitalisering (process), digitalisering (verksamhet), riskhantering

Sivumäärä

45

Info

I principbeslutet om utveckling av cybersäkerheten fastställs centrala åtgärder för att förbättra cybersäkerheten i hela samhället. Utvecklingsprogrammet för cybersäkerheten närmar sig den nationella cybersäkerheten med möjligheterna som utgångspunkt. När de olika åtgärderna förverkligas stärker de den nationella cybersäkerheten och livskraften, samtidigt som de minskar de cybersäkerhetsrisker som följer av de nuvarande bristerna eller flaskhalsarna. Det primära målet för utvecklingsprogrammet är att i Finland skapa ett cybersäkerhetsekosystem som genererar livskraft och tillväxt, ökar antalet arbetsplatser inom branschen, skapar den nödvändiga kompetensen och förbättrar det digitala samhällets hållbarhet och tålighet i förhållande till olika fenomen i cybermiljön.

Stark nationell cybersäkerhet förutsätter nödvändig kompetens och omfattande deltagande på alla olika nivåer av samhället, nära samarbete mellan i synnerhet den offentliga förvaltningen och näringslivet, en stark inhemsk cybersäkerhetsindustri som skapar kapaciteter att trygga tjänsterna i det digitala samhället och cybersäkerhetskapaciteter hos myndigheterna som lägger grunden för säker verksamhet i hela samhället.

Principbeslutet och genomförandeplanen som främjar riktlinjerna i detta bereddes under ledning av Kommunikationsministeriet i ett omfattande samarbete med representanter för över 80 organisationer. Utvecklingsprogrammet är en del av verkställandet av Finlands cybersäkerhetsstrategi 2019 och EU:s cybersäkerhetsstrategi.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy