Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Lentopaikkojen valtionavustusten vaikuttavuuden arviointi
Julkaistu

08.06.2021

ISBN

978-952-243-584-2

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-243-584-2

Asiasanat ja teemat

lentokentät, lentoasemat, valtiontuki, vaikuttavuus, valtionavustus

Sivumäärä

60

Info

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt vuosittain harkinnanvaraisia valtionavustuksia kuntien lentoasemien ja yleisilmailun lentopaikkojen kehittämiseen ja ylläpitoon. Lain mukaan valtionavustusten vaikuttavuutta, tehokkuutta ja toimivuutta on arvioitava määräajoin. Tässä selvityksessä on määritelty kehikko kuntien lentoasemille ja yleisilmailun lentopaikoille myönnettyjen valtionavustusten vaikuttavuuden arviointiin, arvioitu myönnettyjen tukien vaikuttavuutta sekä tunnistettu valtionavustusten hakuprosessin kehittämistarpeita.

Kuntien lentoasemien valtionavustukset ylläpitävät lentoasematoiminnan jatkuvuutta, ja tämä vaikuttaa välillisesti mahdollisuuteen saada lentoasemalle säännöllisiä lentoyhteyksiä. Lentoasemien valtionavustuksilla ei käytännössä ole vaikuttavuutta alueelliseen saavutettavuuteen tai alueen elinkeinoelämän kansainväliseen kilpailukykyyn.

Yleisilmailun lentopaikkojen tuella on pystytty parantamaan kohtuullisella etäisyydellä Malmin lentoasemalta sijaitsevien lentopaikkojen mahdollisuuksia ottaa vastaan Malmin ilmailutoimintoja. Tuella on lisäksi pystytty kokeilemaan ja kehittämään uusia ilmailutoimintoja kolmella kentällä.

Selvityksen perusteella suositellaan, että hakuprosessia kehitettäisiin yksilöimällä selkeämmin avustuksen tavoitteet ja tarkoitus. Kuntien lentoasemien avustuksille ei suositella laajoja yleisiä tavoitteita.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy