Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen osaamiskeskuksen (KEINO) arviointi
Julkaistu

04.06.2021

ISBN

978-952-327-836-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-836-3

Asiasanat ja teemat

ministeriöt, työ- ja elinkeinoministeriö, julkiset hankinnat, innovaatiot, kestävyys, osaamiskeskukset, arviointi, ministeriö, hallinto, KEINO osaamiskeskus

Sivumäärä

89

Info

Pääministeri Sipilän hallitus päätti keväällä 2017 kestävien ja innovatiivisten hankintojen verkostomaisen osaamiskeskuksen perustamisesta (KEINO). Politiikkatavoitteena oli tukea innovatiivisten julkisten hankintojen määrän kasvattamista viiteen prosenttiin kaikista hankinnoista sekä bio- ja kiertotalouden strategisten tavoitteiden toteutusta. Kuuden organisaation muodostama verkostomainen KEINO-osaamiskeskus on toiminut vuoden 2018 maaliskuusta lähtien, ja meneillään on kolmas toimintakausi.

Työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta vuoden 2020 lopulla käynnistettiin KEINOn toiminnan arviointi, jossa on arvioitu KEINOn toimintaa ja verkostomaisen toimintamallin tuloksellisuutta, laadittu yleinen vaikuttavuusmalli KEINOn toiminnan ja arvioinnin tueksi sekä esitetty suositukset KEINOn toimintamallin kehittämiseksi.

Arvioinnin perusteella KEINO-osaamiskeskus on kansallisesti merkittävä taho kestävien ja innovatiivisten hankintojen edistämisessä. Osaamiskeskus kokoaa onnistuneesti keskeisiä toimijoita sekä osaamista yhteen ja on toteuttanut sille asetettuja tavoitteita. Jatkossa toiminnan strategisuuden säilyttämiseen, toimivien käytäntöjen levittämiseen ja skaalaamiseen sekä edelläkävijähankintojen edistämiseen on kiinnitettävä vahvemmin huomiota. Arvioinnissa laadittiin kuusi suositusta, jotka liittyvät KEINOn strategiseen rooliin, verkostomaisen toimintamallin vaikuttavuuden ja asiakasymmärryksen vahvistamiseen, vuorovaikutteisen ohjauksen kehittämiseen ja pitkäjänteisempään toiminnan suunnitteluun.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy