Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kaupan toimialan tilannekuva, muutos ja tulevaisuuskuva
Julkaistu

01.06.2021

ISBN

978-952-327-627-7

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-627-7

Asiasanat ja teemat

yritykset, elinkeinot, kauppa, tulevaisuus, rakennemuutos, yrittäjyys, yritykset, elinkeinot

Sivumäärä

175

Info

Työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta Ernst & Young Oy on toteuttanut kaupan toimialan tilannekuvan, muutos ja tulevaisuuskuva -hankkeen. Hankkeessa hyödynnettiin laajasti kaupan eri toimijoiden asiantuntemusta. Tämä julkaisu kokoaa yhteen hankkeen lopputulokset.

Hankkeessa laadittiin kaupan toimialan tietopohjainen tilannekuva ja kuvattiin toimialan rakennemuutosta sekä tulevaisuutta. Lisäksi laadittiin esitys suomalaisen kaupan toimialan skenaariosta ja visiosta vuodelle 2030 sekä ehdotus toimenpideohjelmasta suomalaisen kaupan kilpailukyvyn kasvattamiseksi.

Esitetyt skenaariot kaupan toimialasta vuodelle 2030 ovat "Kauppa keksii keinot"-skenaario, jossa kaupan toimiala Suomessa on elinvoimainen ja kilpailukykyinen ja "Kauppa kokee kolauksen"-skenaario, jossa toimialan elinvoimaisuus ja kilpailukyky ovat heikentyneet. Kaupan toimialan visiossa vuodelle 2030 korostuu yhteistyö.

Ehdotus toimenpideohjelmasta sisältää viisi toimenpidekokonaisuutta: 1) Suomalaisten kaupan alan yritysten rohkeus ja visionäärisyys, 2) Tehokas ja kannustava rahoitus, 3) Maailman johtava kaupan alan koulutus, osaaminen ja tutkimus, 4) Edistyksellinen infrastruktuuri ja ketterä sääntely ja 5) Kilpailuetua kestävästä kehityksestä. Toimenpidekokonaisuudet muodostuvat lyhyen ja pitkän aikavälin kehittämisehdotuksista.

Lisätietoja työ- ja elinkeinoministeriön innovaatio- ja yritysrahoitusosastolta.

Hinta

45,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy