Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kaupan toimialan digitalisaation edistäminen
Julkaistu

01.06.2021

ISBN

978-952-327-611-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-611-6

Asiasanat ja teemat

yritykset, elinkeinot, kauppa, digitalisaatio, tulevaisuus, yrittäjyys, yritykset, elinkeinot

Sivumäärä

111

Info

Työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta Ernst & Young Oy on toteuttanut Kaupan toimialan digitalisaation edistämisen –hankkeen. Hankkeessa hyödynnettiin laajasti kaupan eri toimijoiden asiantuntemusta. Tämä julkaisu kokoaa yhteen hankkeen lopputulokset.

Hankkeessa on laadittu kaupan toimialan digitalisaation tilannekuva Suomessa ja kansainvälisesti sekä tehty esitykset kaupan toimialan strategiasta, sen toimenpideohjelmasta ja kehittämisen kärjistä. Lisäksi on laadittu esitys kaupan alan digitalisaation skenaarioista ja visiosta vuodelle 2030 sekä pureuduttu koronaviruspandemian vaikutuksiin kaupan alan digitalisaatiossa.

Hankkeessa luotiin kaksi tulevaisuuden skenaariota: "Digitaalisen murroksen kesyttäjä", joka kuvastaa valoisaa tulevaisuutta sekä "Digitalisaation hukattu mahdollisuus", joka kuvaa taantumusta.

Jotta Suomen kaupan ala olisi kansainvälisessä kilpailussa voittaja, luotiin hankkeessa esitys strategiasta seuraavasti: "Vahvistetaan kaupan toimialan digitalisaatiokyvykkyyttä kansainvälistymisen ja kilpailun, osaamisen ja työvoiman sekä innovoinnin ja teknologian alueilla".

Strategian tueksi muodostettiin toimenpideohjelmaa, joka koostuu seuraavista kokonaisuuksista: 1) Julkishallinto edistää digitaalisen kaupankäynnin ja yrittämisen kansainvälistymistä ja kehittämistä, 2) Digitaalisesti taitavin kansa ja 3) Kaupan teknologioiden tutkimisen, innovoinnin ja soveltamisen kestävä edelläkävijä. Toimenpideohjelmiin esitettiin lyhyen ja pitkän aikavälin toimenpiteitä.

Hinta

39,60 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy