Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Lähiruokaa – totta kai! : Lähiruokaohjelma ja lähiruokasektorin kehittämisen tavoitteet vuoteen 2025
Julkaistu

27.05.2021

ISBN

978-952-366-195-0

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-366-195-0

Asiasanat ja teemat

lähiruoka, ruoka, elintarvikeala, elintarvikeketjut

Sivumäärä

43

Info

Lähiruokaohjelman perustana on vuoden 2011 hallitusohjelma, jossa ruokasektori tunnistettiin maamme tulevaisuuden kasvualaksi. Kyseisessä ohjelmassa ehdotettiin lähiruoka- ja luomuohjelmien laatimista. Ne hyväksyttiin valtioneuvoston periaatepäätöksinä 16.5.2013. Lähiruokaohjelmasta tehtiin ulkopuoliset arvioinnit vuosina 2015 ja 2018, joista erityisesti jälkimmäisen ehdotukset on otettu päivitetyssä ohjelmassa huomioon.

Ohjelman tavoitteena on monipuolistaa lähiruuan tuotantoa ja lisätä sitä kysyntää vastaavaksi, mahdollistaa uusien myynti- ja jakelukanavien kehittymistä sekä nostaa lähiruuan jalostusastetta, parantaa pienimuotoisen elintarvikejalostuksen ja myynnin mahdollisuuksia lainsäädännön, neuvonnan ja tutkimuksen keinoin, kasvattaa lähiruuan osuutta julkisista hankinnoista parantamalla hankintaosaamista, laadullisia kriteereitä ja hankintavaatimuksia, tiivistää lähiruokasektorilla toimivien yhteistyötä ja lisätä ruuan ja ruokaketjun toimijoiden arvostusta ja näkyvyyttä.

Ohjelman tavoitteiden toteuttaminen vaatii koko lähiruokasektorin toimenpiteitä ja yhteistyötä.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy