Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kumppanuusbarometri 2020
Julkaistu

20.05.2021

ISBN

978-952-327-788-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-788-5

Asiasanat ja teemat

maahanmuuttajat, kotouttaminen (maahanmuuttajat), kotoutuminen (maahanmuuttajat), kumppanuus, yhteistyö, kehittäminen, kotouttaminen

Sivumäärä

48

Info

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta lisäämällä yhteistyötä. Ohjelman seurannan tukena toteutetaan kahden vuoden välein kysely kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta kehittäville toimijoille. Ensimmäistä kertaa toteutetulla kyselyllä kerättiin tietoa kotoutumisen ja yhteiskunnan vastaanottavuuden nykytilasta ja kartoitettiin kehittämistarpeita.

Kyselyn perusteella kunnan maahanmuuttajapalvelut ja oppilaitokset ovat keskeisimpiä yhteistyökumppaneita kotoutumistyötä tekeville. Kotoutumista edistävässä työssä toimijoiden osallistaminen onkin vahvinta kuntatasolla. Moni vastaajista koki, ettei heillä ole riittävästi mahdollisuuksia osallistua viranomaisten kotoutumista edistävään työhön.

Vastaajia pyydettiin arvioimaan kotoutumista edistävää yhteistyötä. Paikallistason yhteistyön kokonaisarvosana asteikolla 1–10 oli 6,8, alueellisella tasolla 6,1 ja valtakunnallisella tasolla 5,5. Vastaavasti viestinnän avoimuus, osallistava toiminta, tietopohjainen toiminta ja eri toimijoiden vahvuuksia hyödyntävä kehittäminen toteutuvat parhaiten kuntatasolla. Merkittäviä haasteita olivat ajanpuute, toimijakentän pirstaleisuus ja rahoituksen puute. Kumppanuusohjelman toivotaan tuovan lisää konkreettista sisältöä työhön ja aiempaa laajempia yhteistyö- ja osallistumismahdollisuuksia.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy