Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Yhteistoiminta-asiamiehen toimintakertomus 2020
Julkaistu

07.05.2021

ISBN

978-952-327-749-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-749-6

Asiasanat ja teemat

työ- ja elinkeinoministeriö, hallinto, työ, yhteistoiminta, YT-asiamiehet, yhteistoimintamenettely, henkilöstörahastot, laki yhteistoiminnasta suomalaisissa ja yhteisönlaajuisissa yritysryhmissä, hallintoedustus, eurooppayhtiöt, ministeriö

Sivumäärä

16

Info

Laki yhteistoiminta-asiamiehestä (216/2010) tuli voimaan 1.7.2010, ja ensimmäinen yhteistoiminta-asiamies aloitti virassaan 1.9.2010. Viran perustamiseen vaikuttivat perustuslailliset syyt, koska poliittisesti ohjattu ministeriö ei samana organisaationa voi valmistella ja valvoa lakeja, kuten aiemmin tapahtui. Tämä eriyttäminen oli uudistuksen ydinkohtia. Tarkoituksena oli myös tehostaa lakien valvontaa.

Yhteistoiminta-asiamies on vuodesta 2010 alkaen toiminut työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä, ja on riippumaton valvontatehtävää suorittaessaan.

Yhteistoiminta-asiamiehen tehtävänä on valvoa yhteistoimintaa ja henkilöstön osallistumista koskevia lakeja, joita on yhteensä viisi: yhteistoimintalaki, yritysryhmäyhteistoimintalaki, henkilöstöedustuslaki, henkilöstöedustusta eurooppayhtiöissä ja eurooppaosuuskunnissa koskeva laki sekä henkilöstörahastolaki. Henkilöstörahastoiden osalta yhteistoiminta-asiamies toimii myös rekisteriviranomaisena.

Yhteistoiminta-asiamiehen toimistossa toimii yhteistoiminta-asiamiehen lisäksi tarpeellinen määrä esittelijöinä toimivia virkamiehiä ja muuta henkilökuntaa. Vuonna 2020 esittelijöinä toimivia virkamiehiä oli kolme. Lisäksi toimistossa työskenteli osa-aikainen sihteeri. Tässä toimintakertomuksessa kerrotaan lyhyesti yhteistoiminta-asiamiehen toimiston toiminnasta vuonna 2020.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy