Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Valtionavustustoiminnan sanasto
Julkaistu

29.04.2021

ISBN

978-952-367-723-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-367-723-4

Asiasanat ja teemat

hallintopolitiikka, sanastot, julkinen rahoitus, tukimuodot, apurahat, valtionavustukset, harkinnanvarainen julkinen rahoitus

Sivumäärä

123

Info

Valtionavustustoiminnan sanastossa määritellään valtionavustustoimintaa koskevat käsitteet ja annetaan valtakunnalliset termisuositukset. Tavoitteena on selkeyttää ja yhdenmukaistaa yli 90 valtionapuviranomaisen käyttämät käsitteet.

Sanastoa on valmisteltu yhteistyössä eri hallinnonaloilla toimivien valtionavustustoiminnan asiantuntijoiden ja valtionavustuksen hakijoiden kanssa. Työtä toteuttaa Sanastokeskuksen terminologi ja Tieteen tietotekniikan CSC:n asiantuntija.

Ensimmäisenä julkaistava sanaston osuus koostuu käsitteistä, jotka määrittelevät valtionavustuslajit sekä valtionapuviranomaisten ja valtionavustusten hakijoiden väliseen toimintaan liittyviä asioita. Ne koskevat esimerkiksi valtionavustusten hakemista ja avustushakemusten käsittelyä, päätöksentekoa sekä valtionavustustoiminnassa syntyviä asiakirjoja. Sanastoa täydennetään myöhemmin vuonna 2021 toisella osuudella, jossa määritellään valtionavustuksella rahoitettuun toimintaan, avustusten vaikuttavuuteen, arviointiin ja talouteen sekä valtionavustustoiminnan resursseihin liittyviä käsitteitä.

Sanastotyö on ollut osa valtiovarainministeriössä toimivaa Valtionavustustoiminnan kehittäminen ja digitalisointi -hanketta. Hankkeen toiveena on, että sekä valtionapuviranomaiset että valtionavustusten hakijat tutustuvat termisuosituksiin ja ottavat yhdessä määritellyt käsitteet käyttöön viestinnässään ja vuorovaikutuksessaan.

Hinta

36,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy