Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Uskonnollisten yhteisöjen tiloihin kohdistuvat uhkat : Kyselyn tulokset
Julkaistu

07.05.2021

ISBN

978-952-324-636-2

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-636-2

Asiasanat ja teemat

sisäinen turvallisuus, uhat, terrorismi, uskonnolliset yhteisöt, kyselytutkimus, turvallisuuden tunne

Sivumäärä

34

Info

Sisäministeriö asetti 20.7.2020 työryhmän selvittämään uskonnollisten yhteisöjen tilojen kohdistuvia turvallisuusuhkia ja laatimaan esityksiä turvallisuuden parantamiseksi. Työryhmän yhtenä tehtävänä oli kartoittaa uskonnollisten yhteisöjen turvallisuuden nykytila ja uhkat. Kartoitus tehtiin toteuttamalla verkkokysely, joka kohdistettiin kaikkien Suomessa toimivien uskonnollisten yhteisöjen edustajille. Käytettävissä ei ole kattavaa tietoa uskonnollisista yhteisöistä Suomessa eikä näiden yhteystietoja, ja tästä johtuen kyselyä levitettiin työryhmän jäsenten verkostojen kautta. Vastauksia kyselyyn tuli 309 kappaletta. Kyselyn tulokset on analysoinut Helsingin yliopiston tohtorikoulutettava Jana Turk. Työryhmä on toiminut tulosten analyysin ohjausryhmänä. Analyysi on tilastollisesti kattava kristillisten ja islamilaisten yhteisöjen osalta mutta ei juutalaisen yhteisön osalta, sillä nämä vastasivat heikosti kyselyyn.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy