Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Positiivisen luottotietorekisterin vaikutukset luotonantoon ja ylivelkaantumiseen
Julkaistu

16.04.2021

ISBN

URN

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021041610748

Asiasanat ja teemat

luotot, luottotiedot, maksukyvyttömyys, oikeus, rekisterit, tieto, velkaantuminen, tutkimustieto

Sivumäärä

58

Info

Tässä raportissa tarkastellaan taloustieteellisen kirjallisuuden, tilastotietojen ja haastattelujen avulla, mitä vaikutuksia asiakasta koskevan tiedon jakamisella on luottomarkkinoiden eri toimijoihin ja kuluttajien ylivelkaantumiseen. Luotonhakijoiden ominaisuuksia ja käyttäytymistä koskevan tiedon jakaminen tapahtuu usein joko yksityisten tai julkisen luottotietorekisterin kautta. Tällä informaation jaolla on vaikutuksia sekä luotonhakijan mahdollisuuteen saada luottoa sekä sen ehtoihin. Lisäksi se vaikuttaa luotonantajien väliseen kilpailuun sekä uusien toimijoiden mahdolliseen alalle tuloon. Tiedon kerääminen ja luovuttaminen viranomaisille vaikuttaa heidän mahdollisuuteensa valvoa markkinoita sekä arvioida siihen sisältyviä kokonaisriskejä.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy