Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Ulkomaiset tutkinto-opiskelijat suomalaisissa korkeakouluissa : Miksi Suomeen on päädytty ja kiinnostaako työskentely Suomessa opintojen jälkeen?
Julkaistu

15.04.2021

ISBN

978-952-263-833-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-833-5

Asiasanat ja teemat

korkeakoulut, työllistyminen, koulutus

Sivumäärä

39

Info

Artikkeli on osa Eurostudent VII -julkaisusarjaa. Artikkelissa tarkastellaan ulkomaisten tutkinto-opiskeljoiden motivaatioita hakeutua Suomeen opiskelemaan ja kiinnostusta jäädä Suomeen opintojen jälkeen. Tarkastelun kohteena on myös ulkomaisten tutkinto-opiskeljoiden sijoittuminen tutkinnon jälkeen työllistymisen näkökulmasta. Artikkelin aineisto koostuu Eurostudent VII -tutkimuksen tilastoaineistosta ja Opintohallinnon tilastopalvelu Vipusen tilastoista. Analyysin johtopäätöksistä ilmenee, että suomalaisen koulutusjärjestelmän maine ja toiveet työskennellä Suomessa ovat merkittäviä tekijöitä saapua Suomeen, mutta Suomeen jäämiseen vaikuttavat lopulta työpaikan ohella myös sosiaaliset tekijät, kuten henkilökohtaiset suhteet. Siten yksilötasolla päätös jäädä Suomeen valmistumisen jälkeen on osa elämänpolkua, jossa korostuvat laajemmat yhteiskunnalliset tukimekanismit. Artikkelin lopuksi esitämme johtopäätöksiin ja aiempaan tutkimuskirjallisuuteen perustuvia suosituksia, joilla voidaan tukea ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden Suomeen hakeutumista, Suomessa opiskelua ja Suomeen asettumista opintojen jälkeen.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy