Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Maatalouslomituksen vaihtoehtoisten hallintomallien tarkastelu. Työryhmän muistio.
Julkaistu

12.04.2021

ISBN

978-952-00-9994-7

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-9994-7

Asiasanat ja teemat

maatalouslomitus, hallinto, hallinnon kehittäminen, lomitus

Sivumäärä

98

Info

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti työryhmän toimikaudelle 7.9.2020–26.3.2021 tarkastelemaan maatalouslomituksen hallintoa (Maatalousyrittäjien eläkelaitos ja kunnat) ja selvittämään sille vaihtoehtoisia hallintomalleja. Valtioneuvosto oli käynnistänyt kesällä 2020 aluehallinnon ja monialaisten maakuntien parlamentaarisen selvitystyön. Ei voitu ennakoida, päädytäänkö parlamentaarisessa selvitystyössä ehdottamaan maatalouslomituksen siirtämistä itsehallinnollisten alueiden tehtäväksi. Oli varauduttava siihenkin, ettei näin kävisi. Lisäksi maatalouslomituksen hallintomalliin sisältyy riski siitä, että joka puolelle Suomea ei löytyisi vastuukuntaa.

Työryhmä kuuli arvioita maatalouden tulevaisuuskehityksestä, sai tietoa nykyisen hallintomallin toimivuudesta, kävi läpi muita hallintomalleja, kuuli asiantuntijoita, välitti tietoa maatalouslomituksesta parlamentaariseen selvitystyöhön ja järjesti työpajoja sidosryhmille. Työryhmä totesi työnsä aikana, että parlamentaarisessa selvitystyössä ei esitetty maatalouslomituksen siirtämistä itsehallinnollisille alueille. Parlamentaarisen selvitystyön tuloksen ja muiden hallintomallien piirteiden johdosta työryhmä suosittelee, että maatalouslomituksessa jatkettaisiin nykyisellä hallintomallilla. Maatalouslomituksen toimintaa tulisi silti kehittää. Jos pidemmällä tulevaisuudessa ei enää löytyisi vastuukuntia, hallintomallia tulisi muuttaa.

Hinta

39,60 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy