Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Korkeakoulutuksen ja seutukaupunkien vuorovaikutus
Julkaistu

09.04.2021

ISBN

978-952-263-873-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-873-1

Asiasanat ja teemat

seutukaupungit, koulutus, korkeakoululaitos, osaaminen

Sivumäärä

59

Info

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko nimitti kansanedustaja FM Hanna Kososen selvityshenkilöksi toteuttamaan selvityksen korkeakoulutuksen ja seutukaupunkien vuorovaikutuksesta, jotta korkeakoulutuksen tilannekuva ja tarvittavat toimet tarkentuisivat. Jotta seutukaupunkien yritysten osaajatarpeeseen pystyttäisiin vastaamaan ja tki-toiminta kasvaisi yritysten kasvun vaatimalle tasolle ehdotetaan muun muassa seuraavia toimenpiteitä. Kehitetään seutukaupungeissa koulutusväyliä varhaiskasvatuksesta perusasteen kautta toiselle ja kolmannelle asteelle. Korkeakoulujen rahoitusmallin tulee aidosti palkita korkeakoulujen yhteistyöstä sekä muualla kuin keskuskampuksella toimimisesta siten, että korkeakoulut pystyvät joustavasti vastaamaan seutukaupunkien työelämän tarpeisiin. Jatkuvan oppimisen ja TKI-toiminnan rahoituksessa on seutukaupungeille korvamerkittävä rahoitusosuus, jotta työikäisten koulutusta sekä tutkimus- ja kehitystoimintaa saadaan lisättyä seutukaupungeissa. Kehitetään lähi-, hybridi- ja etäopetusmalleja, jotta paikkariippumaton koulutus ja opiskelu mahdollistuvat. Korkeakoulujen koulutustarjonta tuodaan helposti saavutettavaksi ja löydettäväksi digialustalle. Tuotetaan lyhyen aikavälin alueellista ennakointitietoa koko Suomessa yritysten, kuntien ja koulutuksenjärjestäjien kanssa yhteistyössä.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy