Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Paineastioiden, säiliöiden ja niiden varusteiden materiaalien murtuminen alhaisissa lämpötiloissa
Julkaistu

31.03.2021

ISBN

978-952-243-583-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-243-583-5

Asiasanat ja teemat

vaaralliset aineet, kuljetus, haurasmurtuma, alhainen lämpötila, ADR, RID

Sivumäärä

26

Info

Kansainvälisissä vaarallisten aineiden kuljetuksesta tiellä annetuissa määräyksissä (ADR-määräykset) ja vaarallisten aineiden kuljetuksesta rautatiellä annetuissa määräyksissä (RID-määräykset) määrätään, että paineastioiden ja säiliöiden sekä niiden varusteet on suunniteltava, valmistettava, testattava ja varustettava niin, että ne kestävät kaikki tavanomaisissa kuljetus- ja käyttöolosuhteissa esiintyvät rasitukset.

Tässä selvityksessä:

- päivitettiin paineastioiden ja säiliöiden riskejä ja vaaratekijöitä, joihin vaikuttaa alhainen lämpötila.

- selvitettiin, sisältävätkö ADR- ja RID-viitestandardit ja niissä viitatut standardit -40°C kestävyysvaatimuksen sekä mahdollistavatko standardit säiliö- ja paineastiamateriaaleja, jotka eivät kestäisi alhaisia lämpötiloja, kuten -40°C.

- selvitettiin mahdollisuutta kumota osittain tai kokonaan paineastioiden, kuten kaasuastioiden, ja/tai säiliöiden -40°C vaatimus ilman, että turvallisuus heikkenee aiheuttaen riskiä, ja tarvitaanko ehtoja, joiden avulla varmistutaan ja taataan kaasuastioiden ja/tai säiliöiden kuljetusturvallisuudesta myös alhaisessa lämpötilassa, kuten -40°C.

- kartoitettiin mahdollisia onnettomuuksia liittyen rakennemateriaalien heikentymiseen alhaisten lämpötilojen vuoksi.

Johtopäätös on, että -40°C kestävyysvaatimusehtoja tarvitaan edelleen tiettyjen paineastioiden ja säiliöiden tapauksessa.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy