Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Hyvät käytännöt vihatekojen tunnistamisessa ja ennalta estämisessä : Opas poliiseille ja sidosryhmille
Julkaistu

31.03.2021

ISBN

978-952-324-639-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-639-3

Asiasanat ja teemat

sisäinen turvallisuus, viharikokset, vihapuhe, ennaltaehkäisy, poliisi (organisaatiot)

Sivumäärä

33

Info

Viharikokset ja niiden ennalta estäminen kuuluvat jokaisen poliisin työhön suomessa. Suomessa tehdään jo paljon toimia viharikosten ennalta estämiseksi ja se mielletään tärkeäksi myös poliisin sisällä. Poliisin kanssa toimivat järjestöt arvostavat poliisin osallistumista eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin ja tämän katsotaan tuovan poliisia lähemmäksi.

Suomessa hyvät käytännöt ovat osa ennalta estävää toimintaa ja kohdentuvat yleisemmin rikosten ennalta estämiseen sekä hyvien väestösuhteiden luomiseen. Poliisi tulee toiminnan kautta lähemmäksi kansalaisia ja madaltaa kynnystä yhteydenotolle. Poliisin toiminta ihmisten keskuudessa niin kaduilla, erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa kuin eri sosiaalisen median alustoilla on tärkeää ja tuo turvaa osallisille. Tuttu poliisi myös mahdollistaa yhteydenoton myös muissa asioissa.

Kansainvälisesti on paljon toimintaa viharikosten ennalta estämiseksi ja toisaalta poliisin työn helpottamiseksi viharikosten selvittämisessä. Eri yhteisöjen kanssa tehty yhteistyö on tärkeää ja sitä kautta mahdollistaa myös poliisin osaamisen laajentamisen kysymyksissä, joita ei muuten välttämättä poliisin koulutuksessa kovin laajalti käsitellä. Tieto lisää luottamusta ja toiminnan uskottavuutta. Ymmärryksen laajentuminen takaa myös yhdenvertaisen kohtaamisen kaikille.

Tämä opas pitää sisällään hyvien käytäntöjen esittelyn sekä Suomesta, että muualta Euroopasta. Raporttia varten tietoa kerättiin ennalta estävää työtä tekeviltä poliiseilta, sekä poliisin kanssa toimivilta järjestöiltä.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy