Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Visio 2030 : Kohti vastuullista ja osaavaa omistajayhteiskuntaa
Julkaistu

24.03.2021

ISBN

978-952-327-689-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-689-5

Asiasanat ja teemat

yrittäjyys, omistajanvaihdos, pk-yritykset, listautuminen, elinkaari, yritykset, omistajayhteiskunta, kotimainen omistajuus, oma pääoma, osakesäästäminen, Mittelstand, talous- ja omistajaosaaminen, asenneilmapiiri

Sivumäärä

45

Info

Omistaminen on vastuuta ja riskinkantoa, joka vaikuttaa vahvasti talouden kasvuun, investointeihin ja tuottavuuteen. Hyvä omistajuus vaikuttaa myönteisesti yrityksen menestymiseen sen elinkaaren eri vaiheissa. Menestys luo työpaikkoja, tuloja ja vaurautta, jotka osaltaan turvaavat hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjan myös tulevaisuudessa. Hyvä omistajuus on vastuullista omistajuutta.

Työryhmän ehdotukset tähtäävät siihen, että Suomi ja suomalaiset olisivat huomattavasti nykyistä vahvempia kohtaamaan myös tulevaisuuden haasteet. Suomi on jäänyt pahasti jälkeen muiden Pohjoismaiden kehityksestä ja BKT:n arvioidaan kasvavan vain 10 % vuoteen 2030 mennessä. Voimakkaampi kasvu on välttämättömyys, jotta turvaamme elintason ja palvelujen säilymisen.

Raportissa esitetään visio suomalaisesta omistajayhteiskunnasta vuonna 2030. Vastuullisen ja osaavan omistajuuden kulttuuri sekä vaurastumisen hyväksyminen ovat osa suomalaista identiteettiä. Omistaminen on tasa-arvoista ja laajapohjaista, ja koskee meitä kaikkia.

Raportin lyhyen tähtäimen esitykset olisi realistista toteuttaa jo nykyisellä hallituskaudella. Pitkän aikavälin esitykset ovat toimenpideaihioita hallitusohjelmaan 2023–27.

Työryhmä tunnisti myös tiettyjä rakenteellisia toimenpidekokonaisuuksia (kannustava verojärjestelmä, myönteinen asenneilmapiiri ja omistajaosaaminen), jotka ovat välttämättömiä, jotta vahvemman kasvun Suomi toteutuu. Niiden toteuttaminen edellyttää useampien hallituskausien määrätietoista työtä.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy