Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Finlands Afrikastrategi : Mot ett starkare politiskt och ekonomiskt partnerskap
Julkaistu

18.03.2021

ISBN

978-952-383-548-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-548-1

Asiasanat ja teemat

EU, Afrika, ekonomiska relationer, export, säkerhetspolitik, utrikespolitik, Afrika, utrikespolitik, ekonomiska relationer, export, säkerhetspolitik, EU

Sivumäärä

19

Info

Detta dokument redogör för de strategiska prioriteringarna i Finlands Afrikapolitik. I dokumentet definieras i vilken riktning Finland vill utveckla sina relationer med länder i Afrika, Afrikanska unionen (AU) och regionala organisationer under de närmaste åren.

Strategins syfte är att fördjupa förbindelserna till länder i Afrika, AU och regionala organisationer och göra dem mer mångsidiga. I strategin prioriteras särskilt vikten av att stärka de politiska och ekonomiska förbindelserna på ett sätt som är till nytta för båda parter.

Finland främjar strategins syfte förutom i sina bilaterala Afrikaförbindelser också som en del av EU, i det nordiska samarbetet, internationella finansieringsinstitut och inom ramen för samarbetet i FN och annat multilateralt samarbete.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy