Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Maaseutupolitiikan neuvoston arviointi 2016–2020
Julkaistu

09.03.2021

ISBN

978-952-366-401-2

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-366-401-2

Asiasanat ja teemat

maaseutupolitiikka, arviointi, aluekehitys, verkostot, vaikuttavuus, poikkihallinnollisuus, Maaseutupolitiikan neuvosto, aluekehittäminen, paikallinen kehittäminen, raportti

Sivumäärä

54

Info

Maaseutupolitiikan neuvoston (MANE) arviointiraportin tavoitteena on tukea kansallisen maaseutupolitiikan ja sitä johtavan ja linjaavan MANEn tulevien toimintakausien toteutusta. Arvioinnilla haetaan näkemyksiä muun muassa toiminnan, toimintatapojen ja vaikuttavuuden kehittämiseksi.

Vuonna 2016 asetettu MANE tukee valtioneuvostoa poikkihallinnollisissa ja strategisesti tärkeissä maaseutupoliittisissa kysymyksissä sille annettujen tehtävien mukaisesti. Arvioinnissa tarkastellaan MANEn toiminnan organisoitumista ja työtapojen tuloksellisuutta sekä vaikuttavuutta. Arviointi kohdistuu toimintaan kokonaisuudessaan huomioiden kaikki MANEn työmuodot.

Laajan aineistoanalyysin lisäksi arviointimenetelmissä näkyy osallistavuus.

Arvioinnin johtopäätelmissä todetaan muun muassa että MANEssa käsiteltävien asioiden määrä on iso, eikä kaikkia keskeisiä teemoja pystytä nykyisellä resursoinnilla edistämään riittävästi. MANEn toimintaa läpäisevä poikkihallinnollinen periaate vaatii edelleen edistämistä. Teemaverkostojen teemat koetaan oikeansuuntaisiksi ja ne ovat tuoneet työskentelyyn maaseutunäkökulmaa. MANEn tuottamia selvityksiä ja lausuntoja pidetään arvokkaina, mutta tieto niistä välittyy vaihtelevasti. Kytkeytyminen alue- ja paikalliskehittämiseen toteutuu maaseutupolitiikassa verkostomaisilla rakenteilla ja toimintasuhteilla.

Arvioinnin ovat toteuttaneet Owal Group Oy ja Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatia.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy