Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Nuorten asuminen 2020 : Kyselytutkimus
Julkaistu

02.03.2021

ISBN

978-952-361-217-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-361-217-4

Asiasanat ja teemat

nuoret, asuminen, itsenäistyminen (psykologia), toiveet, Nuoret, asuminen, asumistoiveet, asumiskustannukset, muuttaminen, itsenäistyminen

Sivumäärä

128

Info

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää 18-29-vuotiaiden nuorten asemaa asuntomarkkinoilla, nykyistä asumista ja tyytyväisyyttä sekä asumiseen liittyviä tavoitteita, toiveita, ongelmia ja mielipiteitä. Tuloksia verrataan aiemmin tehtyihin tutkimuskierroksiin ja kartoitetaan edellä mainituissa teemoissa tapahtunutta muutosta. Tutkimus on tehty push-to-web-tiedonkeruumenetelmällä, suomen-, ruotsin- ja vieraskielisiä vastaajia on kaikkiaan 1500 henkilöä.

Nuorista 77 prosenttia asuu vuokralla. Vuokra-asunnon löytämistä hankaloittaa liian korkea vuokrataso ja kilpailu asunnoista. Suomalaisnuoret ovat tyytyväisiä asumiseensa ja asumismenoista selvitään hyvin. Kuitenkin joka kolmas kokee asuntoihin liittyviä huolia ja muusta elämästä on jouduttu tinkimään tai käymään töissä työn ohella. Joka kolmas on ottanut lainaa. Kaksi kolmesta on tehnyt tarkkoja laskelmia tehdessään asumisvalintoja. Tukea asumiseen saadaan vanhemmilta tai lähiomaisilta, useimmin tuki on ollut epäsuoraa taloudellista tai suoraa rahallista tukea.

Yksin asuminen on lisääntynyt, asuminen tuntemattomien kanssa ei juurikaan houkuttele. Kimppakämpässä asuminen kavereiden kanssakaan ei ole kovin kiinnostava vaihtoehto. Noin puolet asuisi mieluimmin isossa kaupungissa.

Hinta

36,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy