Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kuntien tilintarkastuksen laatu ja toimivuus : Nykytila ja kehittämistarpeet
Julkaistu

26.02.2021

ISBN

978-952-383-025-7

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-025-7

Asiasanat ja teemat

kunnallishallinto, tilintarkastus, tarkastuslautakunnat, tilintarkastajat, laki julkisista hankinnoista, tutkimus, tutkimustoiminta, tutkimus, tutkimustoiminta

Sivumäärä

142

Info

Tutkimushankkeen tavoitteena oli selvittää, miten hyvin kuntien ja kuntayhtymien tilintarkastus täyttää sille laissa asetetut tavoitteet hallinnon ja talouden laillisuuden varmentajana. Tutkimusraportissa esitetään useita toimenpide-ehdotuksia ja lainsäädännön kehittämisehdotuksia.

Kunnallisen tilintarkastuspalvelun tilaajat ovat asiakkaan roolissa saamaansa palveluun valtaosin tyytyväisiä. Kuntien ja kuntayhtymien hankintaosaamisessa esiintyy kuitenkin puutteita. Lisäksi kunnallisen tilintarkastuksen laadussa on PRH:n toimeksiantokohtaisissa laaduntarkastuksissa havaittu suhteellisen runsaasti puutteita. Tilintarkastusmarkkinoilla kuntatilintarkastusta tarjoavien yhteisöjen supistuminen on myös huolestuttavaa. Yksi ongelma kilpailutuksessa on tarjouspyyntöjen valintakriteeristön hintapainotus ja tarkastuspäivien lukumäärän kiinnittäminen etukäteen. Tilintarkastuksen kilpailutus näyttää johtaneen alhaisiin tarkastushintoihin ja siihen liittyen sellaiseen tarkastuspäivien määrään, joka on riski julkishallinnon hyvän tilintarkastustavan toteutumiselle. Em. ongelmiin liittyy kyselyissä ja haastatteluissa ilmi tullut toive julkishallinnon hyvän tilintarkastustavan nykyistä selkeämmästä määrittelystä. Toiveita esitettiin myös tilintarkastusvalvonnalle vuorovaikutuksen ja kehittävän otteen lisäämisestä.

Hinta

39,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy