Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Maatilojen kemikaalien käsittely ja varastointi : Ohje ympäristönsuojeluviranomaiselle
Julkaistu

01.02.2021

ISBN

978-952-361-201-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-361-201-3

Asiasanat ja teemat

maatalous, kemikaalit, ympäristönsuojelu, valvonta

Sivumäärä

44

Info

Maatilojen kemikaalien käsittely ja varastointi – ohje ympäristönsuojeluviranomaiselle -julkaisun tavoitteena on, että maatilojen kemikaalien käsittelyä ja varastointia koskevat ympäristönsuojelun tavoitteet saavutetaan yhdenmukaisin menettelyin ja tulkinnoin.

Ohje on tarkoitettu ensisijaisesti valtion ja kuntien ympäristönsuojeluviranomaisten käyttöön ympäristönsuojelulain mukaisessa päätöksenteossa ja valvonnassa, mutta se palvelee myös toiminnanharjoittajia ja muita toimijoita.

Ohje koskee kaikkia maatalouden toimintoja ja niissä käytettäviä vaarallisia kemikaaleja. Ohje käsittelee ensisijaisesti maatiloilla käytettävien vaarallisten kemikaalien ympäristönsuojelukysymyksiä. Lisäksi ohjeessa on tietoa kemikaalien käyttöön ja varastointiin liittyvästä keskeisestä lainsäädännöstä, hallintomenettelyistä ja valvonnasta. Ohje sisältää kuvauksen toimintaan sovellettavasta lainsäädännöstä, sekä suosituksia ja soveltamisohjeita, jotka perustuvat pääosin jo aiemmin julkaistuihin materiaaleihin. Lähtökohtana on ollut voimassa oleva ympäristölainsäädäntö, johon on yhteensovitettu kemikaaliturvallisuuslainsäädännöstä tulevia vaatimuksia.

Ympäristöministeriö ei ole julkaissut aiheesta erillistä ohjetta aikaisemmin. Ohje ei ole oikeudellisesti sitova ja sitä tulee soveltaa harkiten tapauskohtaisesti ja ottaen huomioon paikalliset olosuhteet.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy