Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Osaaminen turvaa tulevaisuuden : Jatkuvan oppimisen parlamentaarisen uudistuksen linjaukset
Julkaistu

17.12.2020

ISBN

978-952-383-610-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-610-5

Asiasanat ja teemat

terveysala, tutkimus- ja kehittämistoiminta, innovaatiotoiminta, kestävä kehitys, ilmiöt, digitalisaatio, kansainvälinen yhteistyö, kasvustrategia

Sivumäärä

54

Info

Jatkuva oppiminen on paras turva työn, teknologian ja maailman muutoksissa. Tavoitteena on jatkuvan oppimisen järjestelmän uudistaminen vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Parlamentaarinen ryhmä nimeää keinoja ja tukitoimia, joilla voidaan vaikuttaa siihen, että osaamisen kehittämisestä tulee entistä useammalle itsestään selvä osa työtä tai yrittäjänä toimimista. Jokaisen vahvuudet ja osaaminen tulee tunnistaa. Jatkuvan oppimisen tulee olla organisaatioissa strateginen osa toimintaa. Pk-yritysten ja yksinyrittäjien osaamista tuetaan verkostojen kautta.

Jatkuvan oppimisen palvelujärjestelmä uudistetaan. Keskeisiä toimia ovat elämäntilanteen ja työelämän tarpeet huomioon ottavan koulutustarjonnan lisääminen ja työn ja osaamisen liiton rakenteiden vahvistaminen. Vuoteen 2023 mennessä käyttöön otettava digitaalinen kokonaisuus muodostaa jatkuvan oppimisen palvelujen rungon ja alustan. Ohjauksella vahvistetaan eri kohderyhmien tavoittamista työssä ja sen ulkopuolella. Ennakointia ja sen hyödyntämistä parannetaan.

Myös etuuksia tarkastellaan. Työttömillä tulisi olla nykyistä paremmat mahdollisuudet opiskella työttömyysetuutta menettämättä. Lisäksi arvioidaan työttömyysetuudella tuettujen omaehtoisten opintojen enimmäistukiajan pidentämistä silloin, jos peruskoulun jälkeinen tutkinto puuttuu. Opintotuen kehittämisen yhteydessä arvioidaan mahdollisuuksia kehittää sitä tukemaan nykyistä paremmin jatkuvaa oppimista. Koulutuksessa aliedustettujen ryhmien tarpeet huomioidaan kaikissa toimenpiteissä.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy