Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Pk-toimialabarometri : Elintarviketeollisuus, syksy 2020
Julkaistu

01.12.2020

ISBN

URN

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020113098693

Asiasanat ja teemat

elintarviketeollisuus, pk-toimialabarometri, yritykset, aluekehitys

Sivumäärä

30

Info

Pk-yritysten lähiajan suhdanneodotukset ovat heikentyneet selkeästi kevään 2020 tilanteesta. Yleisiä suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku on -10, kun se keväällä oli +8. Elintarviketeollisuuden yleiset suhdannenäkymät ovat koko maata ja vertailutoimialoja myönteisemmät. Toimialan lähiajan suhdanneodotukset ovat edelleen positiivisvoittoiset, mutta jäävät kuitenkin vuodentakaista heikommiksi. Nyt saldoluku on + 15. 2019 syksyllä luku oli +31 ja syksyllä 2018 jopa +55.

Elintarviketeollisuudessa on 22 % voimakkaasti ja 45 % mahdollisuuksien mukaan kasvuun pyrkiviä yrityksiä. Luvut ovat lähes samat kuin 2019 syksyllä. Uusiutumistoimien toteuttaminen elintarviketeollisuuden yrityksissä on muuttunut vuodesta 2019 ja eroaa nyt jonkun verran muista pk-yrityksistä.

Pk-yritykset näkevät eniten kehittämistarvetta markkinoinnissa ja myynnissä. Myös elintarviketeollisuudessa myynti ja markkinointi on yleisin kehittämistarve. Elintarviketeollisuuden parissa kehittämistä jarruttaa yritystoiminnan säätely keskimääräistä useammin.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy