Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Pk-toimialabarometri : Matkailu ja majoitus, syksy 2020
Julkaistu

10.11.2020

ISBN

URN

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020111089794

Asiasanat ja teemat

matkailuala, matkailu, yritykset, aluekehitys

Sivumäärä

31

Info

Koronakriisi on vaikuttanut erityisen vakavasti matkailualaan, mikä heijastuu pk-yritysten odotuksiin lähiajan suhdannekehityksestä. Matkailun yleiset suhdannenäkymät ovat koko maata ja muita toimialoja heikommat. Pk-yritysten lähiajan suhdanneodotukset ovat heikentyneet kevään 2020 tilanteesta. Lähes puolet alan vastaajista kokee, että suhdannenäkymä huononee lähimmän vuoden aikana. Työllistämisodotukset ovat toimialalla merkittävästi heikommat kuin koko maassa ja vertailutoimialoilla. Odotukset liikevaihdon kehityksestä vastaavat toimialan yleisiä suhdanneodotuksia. Matkailutoimialan vastaajista lähes puolet arvioi yrityksen liikevaihdon olevan pienempi seuraavan vuoden kuluttua. 46 prosenttia vastaajista arvioi myös kannattavuuden heikkenevän.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy