Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko
Julkaistu

29.10.2020

ISBN

978-952-287-876-2

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-287-876-2

Asiasanat ja teemat

ulkopolitiikka, ulko- ja turvallisuuspolitiikka, turvallisuuspolitiikka, puolustuspolitiikka, selonteko

Sivumäärä

50

Info

Selonteossa arvioidaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista toimintaympäristöä, joka on voimakkaassa muutoksessa, ja määritellään ulko- ja turvallisuuspoliittiset tavoitteet ja painopisteet. Toimeenpanolla valtioneuvosto vahvistaa Suomen turvallisuutta ja hyvinvointia.

Tavoitteita ovat ulko- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön edistäminen, monenkeskisen yhteistyön vahvistaminen, globaalin vastuun kantaminen ja rauhan rakentaminen.

Näitä toteutetaan vahvistamalla Euroopan unionin toimintakykyä ja yhtenäisyyttä, korostamalla erityistä suhdetta Ruotsiin ja pohjoismaista yhteistyötä, kehittämällä Nato-kumppanuutta, hoitamalla kahdenvälisiä suhteita ja kumppanuuksia, lisäämällä turvallisuutta vahvalla kriisinsietokyvyllä, tukemalla sääntöpohjaista kansainvälistä järjestelmää, tavoittelemalla tehokkaampaa YK-järjestelmää, puolustamalla avointa ja oikeudenmukaista kauppaa, hyödyntämällä digitalisaation mahdollisuudet, peräänkuuluttamalla arktisen yhteistyön tärkeyttä, painottamalla ihmisoikeuksia ulko- ja turvallisuuspolitiikan perustana, tuottamalla turvallisuutta ilmastonmuutoksen hillinnällä, toimimalla globaalin terveysturvallisuuden vahvistamiseksi, edistämällä kestävää kehitystä, vastaamalla muuttoliikkeeseen kokonaisvaltaisesti, vahvistamalla rauhanvälitysosaamista, luomalla vakautta kriisinhallinnalla sekä tuottamalla ennakoitavuutta asevalvonnalla ja aseriisunnalla.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy