Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Pilvipalvelujen soveltamisohje - Pilvipalvelujen hyödyntämisen soveltamisohjeita julkisen hallinnon organisaatioille
Julkaistu

30.09.2020

ISBN

978-952-367-503-2

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-367-503-2

Asiasanat ja teemat

Julkisen hallinnon ICT, pilvipalvelut, soveltamisohjeet, julkinen hallinto, elinkaari

Sivumäärä

102

Info

Tässä ohjeessa kuvataan käytännön ohjeita pilvipalvelujen valintaan ja hyödyntämiseen. Ohje on toinen osa julkisen hallinnon pilvipalvelujen hyödyntämisohjetta. Ensimmäinen osa "Tuottavuutta pilvipalveluilla" käsittelee yleisellä tasolla julkisen hallinnon periaatteita pilvipalveluiden käytöstä.

Ohjeessa käydään systemaattisesti läpi pilvipalvelujen elinkaaren eri vaiheet ja annetaan julkisen hallinnon organisaatioille ohjeita, malleja ja valmiita pohjia pilvipalvelujen turvalliseen ja hallittuun käyttöön. Pilvipalvelujen soveltamisohje perehdyttää lukijan pilvipalvelujen hyödyntämisen elinkaareen, käy läpi kunkin elinkaarenvaiheen keskeiset tehtävät sekä vaiheissa huomioitavat asiat sekä tuo julkisen hallinnon asiantuntijoiden käyttöön valmiita pohjia ja malleja, joiden avulla asiantuntijat voivat helpommin, hallitummin ja turvallisemmin hankkia, ottaa käyttöön ja hyödyntää erilaisia pilvipalveluja.

Tämän ohjeen ensimmäinen osa käsittelee pilvipalveluvalmiuksien kehittämistä ja pilvipalvelujen johtamista. Kyseinen osa liittyy kaikkiin elinkaaren vaiheisiin ja kaikkiin pilvipalveluihin. Yksittäisen palvelun elinkaariprosessi on jaettu kuuteen vaiheeseen: kohteen määrittely ja rajaus, kohteen vaatimusten määrittely, ratkaisuvaihtoehtojen arviointi, hankinta ja sopimus, palvelun toteutus ja muutosten hallinta sekä palvelun päättäminen / siirto.

Hinta

36,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy