Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Tuottavuutta pilvipalveluilla : Ohje julkisen hallinnon pilvipalvelujen hyödyntämiseen
Julkaistu

30.09.2020

ISBN

978-952-367-327-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-367-327-4

Asiasanat ja teemat

pilvipalvelut, soveltamisohjeet, julkinen hallinto, hyödyntäminen, julkisen hallinnon ICT

Sivumäärä

Error: /undefinedfilename in --file--

Info

Tässä ohjeessa kuvataan keskeisiä periaatteita julkisen pilven käyttöön ja edistämiseen julkisella sektorilla sekä seikkoja, joita tulee arvioida, kun suunnitellaan uusia pilvipalveluihin perustuvia ratkaisuja.

Pilvipalveluista on muodostumassa keskeinen palvelumuoto ja niiden kasvu on erittäin voimakasta kaikissa pilvipalvelumalleissa – aina virtuaalipalvelimista pilvestä tarjottaviin ulkoistettuihin liiketoimintaprosesseihin. Julkiset pilvipalvelut tuovat merkittävää hyötyä dynaamisen skaalautuvuuden, joustavuuden ja jatkuvan kehittymisen kautta.

Pilvipalvelujen käyttöönotto ja hyödyntäminen ovat vielä uutta monelle organisaatiolle ja niihin liittyy useita huomioitavia näkökohtia, joilla varmistetaan pilvipalveluiden laadukas ja turvallinen hankinta.

Ohjeessa käydään läpi pilvipalvelujen kehittymisen trendejä sekä erilaiset pilvipalvelumallit ja niiden piirteet sekä arvioidaan tyypillisiä pilvipalveluihin liittyviä käsityksiä.

Ohjeessa avataan pilven hyötyjä. Pilvi tuo paljon uusia mahdollisuuksia, monimutkaisuutta sekä oman tyyppisiä riskejä, joiden kanssa on syytä olla valppaana.

Aikaisemmin laadittuja julkisen hallinnon pilvilinjauksia on tarkennettu julkisen hallinnon pilviperiaatteiksi, joita kaikkien julkisen hallinnon toimijoiden tulisi soveltaa omassa toiminnassaan.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy