Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kansallinen kaupunkistrategia 2020-2030
Julkaistu

23.09.2020

ISBN

978-952-367-311-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-367-311-3

Asiasanat ja teemat

kaupungit, kunnat, kunta, kunta-asiat

Sivumäärä

15

Info

Kansallinen kaupunkistrategia 2020–2030 on valtioneuvoston ja kaupunkien yhteinen näkemys sosiaalisesti kestävien, ilmastoviisaiden ja elinvoimaisten kaupunkien merkityksestä. Strategian ovat kirjoittaneet kaupungit ja valtio yhdessä.

Kaupunkistrategia on kumppanuuden strategia kaupunkien ja valtion välillä. Se luo yhteisen tahtotilan ja osoittaa suunnan kumppanuudessa tapahtuvalle käytännön tekemiselle ja sille, kuinka vahvistetaan kaupunkien edellytyksiä tarjota asukkaille ja yhteisöille paras mahdollinen elin- ja toimintaympäristö. Strategia terävöittää kansallista kaupunkipolitiikkaa ja vastaa kaupungistumisen mahdollisuuksiin ja haasteisiin YK:n kaupunkikehitysohjelman laaja-alaiset tavoitteet huomioon ottaen.

Strategian laadinta aloitettiin kaupunkien ja valtion välisenä yhteistyötyönä loppuvuodesta 2019. Pian kävi ilmi, että strategiaprosessiin ja strategian lähtökohtiin vaikuttaisi ennakoimaton muutostekijä, koronapandemia, jonka seuraukset ihmisten terveyteen, yritystoimintaan ja talouteen näkyivät vahvimmin juuri kaupungeissa. Kaupunkien ja valtion yhteisenä kantana strategian laadinnassa on ollut, ettemme anna pandemialle liikaa sijaa pohtiessamme seuraavan kymmenen vuoden päähän ulottuvia painopisteitä, mutta pandemian vaikutukset huomioidaan esimerkiksi toimintaympäristön kuvauksessa ja strategian toimenpiteiden suuntaamisessa.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy