Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Edunvalvonnan käsikirja : Yleisen edunvalvonnan kehittämistyöryhmän suositukset
Julkaistu

15.09.2020

ISBN

978-952-259-902-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-259-902-5

Asiasanat ja teemat

edunvalvonta, holhoustoimi, yleinen edunvalvonta, valtion oikeusapu- ja edunvalvontapiirit

Sivumäärä

74

Info

Oikeusministeriö on asettanut yleisen edunvalvonnan kehittämistyöryhmän ensimmäisen kerran 7.5.2009 ja työryhmä on toiminut siitä alkaen erilaisin kokoonpanoin. Työryhmä on valmistanut Edunvalvonnan käsikirjan, joka valmistui kesäkuussa 2016 ja se on julkaistu oikeusministeriön julkaisusarjassa selvityksiä ja ohjeita numerolla 32/2016. 18.3.2019 asetetun työryhmän tehtvävänä on muun ohella ollut käsikirjan päivittäminen.

Käsikirjan on ohjeena ja apuna yleiselle edunvalvonnalle, kun yksiköissä suunnitellaan toiminnan kehittämistä ja yhtenäisiä toimintatapoja ja perehdytetään ja koulutetaan uutta henkilökuntaa. Se kuvaa myös asiakkaille ja sidosryhmille yleisen edunvalvonnan toimintaa, periaatteita ja arvoja.

Edunvalvonnan toimintaympäristöön ovat vaikuttaneet monet muutokset. Valtion edunvalvontatoimistoissa on tapahtunut organisaatiouudistus. Virastot ovat antaneet palvelulupauksen ja sähköiset työtavat ovat kehittyneet nopeasti. Muutokset ovat tuoneet uusia haasteita ja vaatimuksia työn järjestämiseen ja palvelun laatuun. Tämän vuoksi käsikirjan päivittäminen on tullut ajankohtaiseksi.

Käsikirjaan on nyt koottu edunvalvonnan hoitamiseen kuuluvat asiat edunvalvonnan alkamisesta sen päättymiseen ja suositukset siitä, miten näitä asioita tulisi edunvalvontatoimistossa hoitaa päämiehen etujen mukaisesti. Käsikirjan sisältöön ovat vaikuttaneet useat eri alojen asiantuntijat, joita on kuultu ja joille esitetään kiitokset.

Hinta

32,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy