Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Osallisuutta ja osallistumista - Osa 1: Osallisuuden lähtökohdat kansallisessa lapsistrategiassa
Julkaistu

02.09.2020

ISBN

978-952-00-7160-8

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-7160-8

Asiasanat ja teemat

lapsen oikeudet, osallisuus, vaikuttaminen, päätöksenteko, yhdenvertaisuus, lapsistrategia

Sivumäärä

56

Info

Osallisuus on kokemus kuulumisesta joukkoon sekä kokemus siitä, että on mahdollisuuksia vaikuttaa itselleen merkityksellisiin asioihin. Osallisuus on huomioitava yhteiskunnan eri osa-alueilla, myös osana päätöksentekoa.

Tämä selvitys arvioi lasten ja nuorten osallisuutta koskevaa tutkimustietoa ja kokoaa siitä olennaiset havainnot kansallisen lapsistrategian valmistelua varten. Selvityksen mukaan osallisuus tulee ottaa keskeiseksi arvoksi yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa, jolloin lapset ovat osa yhteiskuntaa sekä tämän hetken että tulevaisuuden kansalaisina.

Valmisteltavan lapsistrategian tavoitteena on edistää lapsen osallisuutta ja luoda tapoja, joilla kaikkien lasten ja nuorten osallisuus yhteiskunnassa vahvistuu. Toteutuessaan strategia auttaa integroimaan lasten osallisuutta osaksi rakenteita ja kehittämään menetelmiä osallisuuden toteuttamiseksi aiempaa kattavammin.

Lapsistrategian valmistelussa vahvistetaan myös aikuisten ymmärrystä lasten osallisuudesta, aikuisten prosessia, vastavuoroisuutta sekä uudenlaisia tapoja ymmärtää lasten osallisuus. Oleellista on tarkentaa sitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun lapset on saatu mukaan, heidän kanssaan on työskennelty tai he ovat kertoneet näkemyksensä. Tavat ovat erilaisia riippuen siitä, missä ja millä tavoin lapset ovat mukana.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy