Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Valtakunnalliset lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteet 2020 : Opas apuvälinetyötä tekeville ammattilaisille ja ohjeita asiakkaille
Julkaistu

25.08.2020

ISBN

978-952-00-5601-8

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-5601-8

Asiasanat ja teemat

luovutusperusteet, lääkinnällinen kuntoutus, apuvälineet, kuntoutus, ohjeet

Sivumäärä

242

Info

Valtakunnalliset lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteet -opas on tarkoitettu ensisijaisesti julkisen terveydenhuollon apuvälinealan asiantuntijoiden ja apuvälineratkaisuja tekevien ammattilaisten työohjeeksi. Opas toimii myös tiedonvälittäjänä asiakkaille ja eri yhteistyötahoille.

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineen luovuttamisen perusteena on sosiaali- ja terveysministeriön asetus (1363/2011). Apuvälinearviointi tulee tehdä yksiöllisen arvioinnin perusteella yhteistyössä asiakkaan kanssa. Apuvälineen luovuttamisen perusteena on sairaudesta, vammasta tai kehitysviiveestä johtuva toimintakyvyn alentuminen. Oikein valittu apuväline edistää asiakkaan kuntoutumista, tukee, ylläpitää tai parantaa toimintakykyä jokapäiväisissä toiminnoissa taikka ehkäisee toimintakyvyn heikentymistä.

Valtakunnalliset lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteet -opas on päivitetty (versio 3.0) vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, jonka valmistelun toimeksiantajana oli valtakunnallisen hoidon saatavuuden ja yhtenäisten hoidon perusteiden työryhmä. Tämän oppaan päivittämisestä on vastannut työryhmä yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Työryhmän puheenjohtajana on toiminut johtaja Kaija Jokela, apuvälinekeskus Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ja oppaan on toimittanut kuntoutuspäällikkö Ulla Kolomainen, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri.

Julkaisu on päivitetty 10.11.2020.

Hinta

59,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy