Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Koronapandemian vaikutukset kuntien kulttuuritoimintaan
Julkaistu

03.07.2020

ISBN

978-952-287-895-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-287-895-3

Asiasanat ja teemat

kulttuuritoiminta, kunnat, kulttuuri, taide

Sivumäärä

24

Info

Opetus- ja kulttuuriministeriö toteutti 4.–15.5.2020 kyselyn koronapandemian vaikutuksista kuntien kulttuuritoimintaan. Kyselyyn vastasi 99 kunnan edustajaa, mikä kattaa 34 prosenttia Manner-Suomen kunnista. Kyselyn tulosten perusteella koronapandemia on vaikuttanut kuntien kulttuuritoimintaan keskeyttäen toiminnan monilta osin. Toisaalta koronapandemian aikana on kehitetty tai vahvistettu uusia toiminnan muotoja ja innovaatioita, kuten digitaalisia kulttuuripalveluita ja etäopetusta.

Kuntien kulttuuritoiminnalla on vaikutuksia laajemmin kulttuuri- ja taidekentälle. Kunnista 29 prosenttia oli kyselyhetkellä antanut vuokrahelpotuksia kulttuuri- ja taidetoimijoille ja 32 prosenttia oli antanut avustuksia tilanteen helpottamiseksi. Vain 6 prosenttia kunnista ilmoitti perineensä avustuksia kulttuuri- ja taidetoimijoilta takaisin. Kunnista 21 prosenttia oli lomauttanut tai keskeyttänyt palkanmaksun kulttuuritoiminnan henkilöstön osalta. Muihin tehtäviin oli kulttuuritoiminnan henkilöstöä siirtänyt 29 prosentissa vastaajakunnista.

Kyselyn vastaajat esittivät huolta kuntien korona- ja kuntien taloustilanteen vaikutuksista kuntien kulttuuritoimintaan. Vaikutuksia on jo osin nähtävissä henkilöstön palkkaamiseen sekä kulttuuri- ja taidetoimijoiden avustuksiin, mikä voi heijastua erityisesti kolmannen sektorin toimijoiden toimintaedellytyksiin.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy