Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Alueellinen tilannekuva ja kehitysnäkymät : Kevät 2020
Julkaistu

17.06.2020

ISBN

978-952-327-530-0

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-530-0

Asiasanat ja teemat

alueet, aluekehitys, ennakointi, tilannekuva, elvytys, korona, alueelliset kehitysnäkymät

Sivumäärä

114

Info

Alueellinen tilannekuva ja kehitysnäkymät keväällä 2020 on ELY-keskusten yhdessä maakuntien liittojen kanssa muodostama näkemys maakuntien nykytilasta ja seuraavien kolmen kuukauden näkymistä. Arviointi painottuu koronapandemian vaikutuksiin alueiden elinkeinoelämälle ja työllisyydelle. Lisäksi raportti sisältää tietoa maakuntien suunnitteilla olevista elvytys- ja jälleenrakennustoimista. Katsauksen arviot on tuotettu toukokuun 2020 viimeisellä viikolla.

Koronaepidemian aiheuttama kriisi on iskenyt voimakkaasti kaikkiin maakuntiin ja vaikka alueellisia eroja onkin, ovat kriisin kohteina olevat alat hyvin pitkälti samoja. Yritykset ovat turvautuneet laajamittaisesti lomautuksiin, joiden määrä on kasvanut kaikilla alueilla. Toimialoittain tarkasteltaessa pahiten kriisi on iskenyt majoitus- ja ravintola-aloille, matkailuun ja erikoistavarakauppaan sekä henkilöliikenteeseen. Teollisuuden osalta pahin näyttäisi olevan vielä edessä.

Kaikilla alueilla on kriisin alkuvaiheessa käynnistetty välittömiä tukitoimenpiteitä vaikutusten hillitsemiseksi ja kevään kuluessa siirrytty suunnittelemaan elvytys- ja jälleenrakennusvaihetta. Suunnitelmat painottuvat elinkeinoelämän toimintaedellytysten ylläpitämiseen ja kehittämiseen, investointeihin, työllisyyteen ja osaamiseen.

Ministeriön yhteyshenkilö: Hanna-Maria Urjankangas (Alueet ja kasvupalvelut/029 506 3739)

Hinta

36,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy