Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Yrityksen kehittämisavustuksen arviointi
Julkaistu

16.06.2020

ISBN

978-952-327-554-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-554-6

Asiasanat ja teemat

yritykset, elinkeinot, yrityspalvelut, yritystuet, arviointi, kehittämistuki

Sivumäärä

48

Info

Yritystoiminnan kehittämiseen myönnettävien avustusten tavoitteena on uuden liiketoiminnan luominen, pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen sekä yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen. Yrityksen kehittämisavustusta voidaan myöntää pk-yrityksille, joilla on kannattavan toiminnan edellytykset ja riittävästi omia resursseja kilpailukykyä parantaviin kehittämistoimenpiteisiin.

Arvioinnin mukaan yrityksen kehittämisavustuksen painotukset vaihtelevat alueellisesti ja kehittämis­avustuksella rahoitetaan hyvin erityyppisiä hankkeita ja yrityksiä eri alueilla. ELY-keskuksilla on suuri harkintavalta rahoituksen ohjaamisessa omien painopisteidensä ja prioriteettiensa mukaisesti.

Avustuksen myöntö- ja maksatusprosessit toimivat arvioinnin perusteella pääsääntöisesti hyvin. Valtaosa yrityksistä kokee hakuprosessin sujuvaksi ja yritykset ovat pääasiassa erittäin tyytyväisiä ELY-keskusten tarjoamaan tukeen sen osalta.

Arvioinnin mukaan avustusten pieni koko heikentää avustuksen tehokkuutta ja rajoittaa niiden potentiaalista vaikuttavuutta. Arvioinnissa suositellaankin avustusten absoluuttisen ja suhteellisen minimikoon nostamista ja tähän liittyvän ohjeistuksen luomista.

Avustuksen vaikuttavuuden kehittämiseksi arvioinnissa suositellaan myös rahoituksen ohjaamista nykyistä selkeämmin pienempien ja kasvavien yritysten riskipitoisiin hankkeisiin.

Työ- ja elinkeinoministeriön yhdyshenkilö: Hallitusneuvos Mikko Ojala, puh. 029 506 3506, alueet ja kasvupalvelut -osasto

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy