Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
ICT-ala, ilmasto ja ympäristö : ICT-alan ilmasto- ja ympäristöstrategiaa valmistelevan työryhmän väliraportti
Julkaistu

15.06.2020

ISBN

978-952-243-601-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-243-601-6

Asiasanat ja teemat

tieto- ja viestintätekniikka-ala, ilmastovaikutukset, ympäristövaikutukset, palvelinkeskukset, tietotekniikka, ilmastostrategia, ympäristökysymykset

Sivumäärä

147

Info

Liikenne- ja viestintäministeriö asetti työryhmän ajalle 1.11.2019–30.11.2020 valmistelemaan tieto- ja viestintäteknologia-alan (ICT-ala) ympäristö- ja ilmastostrategiaa. Tavoitteena on muodostaa yhteinen näkemys ICT-alan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista ja suositella keinoja, joilla vaikutuksia voidaan hallita. Tämä on työryhmän väliraportti, joka koostaa yhteen tietoa ICT-alan ympäristövaikutuksista ja luo tilannekuvan, jonka perusteella voidaan jatkaa keskustelua tarvittavista toimenpiteistä.

Raportissa tarkastellaan ICT-alan kahtalaista roolia ilmaston ja ympäristön kannalta. ICT-ala tarvitsee infrastruktuuria, joka aiheuttaa energian- ja materiaalinkulutusta ja päästöjä. Datamäärät kasvavat voimakkaasti uusien teknologioiden ja sovellusten myötä, ja asettavat haasteen energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämiselle. Lisäksi ICT-päätelaitteisiin liittyy suuria materiaalivirtoja ja elektroniikkajätteen määrä kasvaa nopeasti. ICT-alalla on merkittävä rooli ilmasto- ja ympäristöystävällisemmän yhteiskunnan mahdollistajana. Päästövähennysten mahdollistamisen lisäksi ICT tukee ilmastonmuutokseen sopeutumista ja ilmaston ja ympäristön tutkimusta. ICT-alan ilmasto- ja ympäristövaikutusten vertailua ja seuraamista vaikeuttaa, että käytössä ei ole yhtenäisiä ja systemaattisia tapoja raportoida alan energiankulutuksesta ja päästöistä tai päästövähennysvaikutuksista muilla aloilla.

Hinta

39,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy