Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Selvitys korkeakoulujen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä
Julkaistu

11.06.2020

ISBN

978-952-263-859-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-859-5

Asiasanat ja teemat

tasa-arvo, yhdenvertaisuus, tiede, tutkimus, yliopistot, ammattikorkeakoulut

Sivumäärä

72

Info

Tämä selvitys perustuu suomalaisten korkeakoulujen laatimiin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmiin, jotka pyydettiin korkeakouluilta keväällä 2020. Selvitys keskittyy kuvaamaan, kuinka korkeakoulut edistävät henkilöstönsä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta näiden suunnitelmien avulla. Lisäksi käsitellään lyhyesti sitä, kuinka suunnitelmilla edistetään opiskelijoiden tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Suunnitelmista löytyy paljon innostavia ja erilaisia ideoita henkilöstön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Useimmin käsiteltyjä aiheita ovat henkilöstön osalta etenkin tasa-arvoinen rekrytointi, urakehitys, palkkaus, työn ja perheen yhteensovittaminen, sekä syrjinnän ja häirinnän ennaltaehkäisy. Henkilöstön yhdenvertaisuuden ja kansainvälisyyden edistämisen toimenpiteet liittyvät useimmiten rekrytointiin tai työyhteisön kehittämiseen erilaisten yhdenvertaisuuskoulutusten avulla.

Yleisesti ottaen suunnitelmissa on kuitenkin paljon parannettavaa. Suhteessa tasa-arvolain säännöksiin suurinta osaa suunnitelmista tulisi päivittää. Osa suunnitelmista ei ole tällä hetkellä voimassa, ja osasta puuttuu joku tasa-arvolain vaatima osio, kuten arvio aiempien kehittämistoimenpiteiden toteutumisesta.

Hinta

32,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy