Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Opas jäsenelle : Suomen kansallinen verkosto rajat ylittävissä siviili- ja kauppaoikeudellisissa asioissa
Julkaistu

15.04.2020

ISBN

978-952-259-807-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-259-807-3

Asiasanat ja teemat

EU, EU-hankkeet, kansainvälinen oikeusapu, siviilioikeus, siviiliprosessi, verkostoyhteistyö

Sivumäärä

25

Info

Oikeusministeriössä oli 1.3.2019–29.2.2020 käynnissä Strengthening of the Finnish National Network -hanke. Hankeen tavoitteena oli Suomen kansallisen rajat ylittävien siviili- ja kauppaoikeudellisten asioiden verkoston toiminnan vahvistaminen ja sen työskentelytapojen ja rakenteiden kehittäminen. Hanke sai rahoitusta Euroopan unionin oikeusalaohjelmasta (2014-2020). Opas jäsenelle on kirjoitettu osana tätä EU-hanketta.

Suomen kansallinen verkosto rajat ylittävissä siviili- ja kauppaoikeudellisissa asioissa on perustettu vuonna 2016. Verkoston tehtävänä on mm. tiedon jakaminen EU:n siviilioikeudellisesta lainsäädännöstä ja siihen liittyvistä tietolähteistä suomalaisille oikeusalan toimijoille sekä osallistuminen tiedon kokoamiseen rajat ylittävien asioiden käsittelyssä ilmenevistä käytännön kysymyksistä, tapausten määristä ja lainsäädännön soveltamisesta Suomessa. Verkoston jäseninä toimii suomalaisia tuomareita ja muita oikeusalan ammattilaisia.

Opas on tarkoitettu työkaluksi Suomen kansallisen verkoston jäsenille. Oppaaseen on koottu tietoa verkoston vuosittaisesta toiminnasta sekä ideoita ja parhaita käytänteitä jäsenenä toimimiseen. Oppaaseen on myös koottu perustiedot Siviili- ja kauppaoikeuden alan Euroopan oikeudellisesta verkostosta, jonka osanen kansallinen verkosto on. Opasta voidaan hyödyntää niin tiedon jakamiseen kuin myös uusien verkoston jäsenten perehdyttämiseen.

Oppaan kirjoittamisella on haluttu tukea ja vahvistaa verkoston toimintaa Suomessa sekä tarjota tietoa Suomen kansallisesta toiminnasta myös muille EU-jäsenvaltioille. Oppaan on tarkoitus toimia tiedon ja inspiraation lähteenä sekä Suomen kansallisen verkoston jäsenille ja muille kansallisen verkoston työstä kiinnostuneille että niille EU:n jäsenvaltioille, jotka harkitsevat oman kansallisen verkoston perustamista tai jo olemassa olevan verkostonsa kehittämistä.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy