Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Minskning av ammoniakutsläpp från jordbruket
Julkaistu

14.04.2020

ISBN

URN

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020041415384

Asiasanat ja teemat

maatalous, ammoniakki, viljely, ympäristö, oppaat (ammatit), handbok, viljely, ammoniakki, jordbruk

Sivumäärä

20

Info

Bra luftkvalitet är viktig för människornas och djurens hälsa och trivsel samt naturens välfärd. I Finland är luftkvaliteten generellt sett bra, men vi måste kontinuerligt arbeta för att upprätthålla den inom olika sektorer.

Finland har såväl internationellt som inom EU åtagit sig att förbättra luftkvaliteten genom att minska utsläppen i atmosfären.

En av de gaser som ska minskas är ammoniak. Största delen av ammoniakutsläppen i Finland härstammar från jordbruket, varför jordbruket har en avgörande roll när det gäller att påverka ammoniakutsläppen och därigenom luftkvaliteten.

Finland har åtagit sig att från och med 2020 minska ammoniakutsläppen med 20 procent jämfört med 2005.

Denna handbok inleds med en kort översikt av de utsläpp som påverkar både luftkvaliteten och klimatförändringen. Därefter beskrivs de åtgärder för att minska utsläpp av ammoniak som står till gårdarnas förfogande. Därtill presenteras tillgängliga incitament och experttips om hur ammoniakutsläpp kan minskas.

Handboken är till hjälp för alla gårdar som funderar över hur de kan minska utsläppen av ammoniak på bästa sätt.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy