Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Digitaalinen työnvälitys ja ekosysteemit. Selvitys Työmarkkinatorin ympärille rakentuvan ekosysteemin hallintamallista
Julkaistu

03.04.2020

ISBN

978-952-327-503-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-503-4

Asiasanat ja teemat

työnvälitys, ministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, hallinto, ekosysteemi, digitaaliset palvelut, Työmarkkinatori, hallintamalli

Sivumäärä

62

Info

TEM ja KEHA-keskus toteuttavat vuosina 2016-2020 TE-Digi -hanketta, jonka avulla pidemmällä aikavälillä rakennetaan kohtaannon ekosysteemiä, Työmarkkinatoria. Vision mukaan Työmarkkinatori pyrkii mahdollistamaan tulevaisuuden työelämäpalvelujen toteuttamisen koordinoimalla oikeat palvelut, oikeille asiakkaille, oikeaan aikaan ja oikean toimijan kautta.

Selvityksen tarkoituksena on ollut Työmarkkinatorin ympärille kehitteillä olevan digitaalisen työnvälityksen ja rekrytoinnin ekosysteemin tilannekuvan luominen. Tilannekuvan päivittäminen on jakaantunut kolmeen toisiaan täydentävään tavoitteeseen. Ensiksi tavoitteena on ollut selvittää eri toimijoiden ja sidosryhmien ymmärrystä digitaalisen työnvälityksen ja rekrytoinnin nykyisestä ekosysteemistä. Toiseksi tavoitteena on ollut kansainvälisen ekosysteemikartoituksen toteuttaminen. Kolmantena tavoitteena on ollut pyrkimys kuvata työllistymisen ja rekrytoinnin ekosysteemin toimintaa edistävää hallinta- ja toimintamallia ja sen muodostumiseen tarvittavia tekijöitä.

Selvityksen tulosten perusteella Työmarkkinatorilla on edellytykset muodostua digitaaliseksi kohtaannon ekosysteemiksi. Onnistuminen kannalta on keskeistä, että eri toimijat sopivat yhteisesti siitä, miten toimintaa lähdetään kehittämään. Verkostomaisen yhteistyön sijaan pyrkimyksenä tulee olla Työmarkkinatorin hallintamalli, jonka päämääränä on syvempi, ekosysteemiseen yhdessä tekemiseen perustuva malli. Tämä edellyttää julkisen sektorin (TEM, OKM, KEHA-keskus) yhteisen tahtotilan määrittämistä sekä sopimista omistajuudesta, vastuista, rooleista, rahoituksesta ja sitoutumisesta.

Työ- ja elinkeinoministeriön yhdyshenkilö: Neuvotteleva virkamies Mikko Kuoppala, puhelin 029 50 49245, Alueet ja kasvupalvelut -osasto.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy