Valtioneuvoston verkkokirjakauppa

 

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet. Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa
Kuva

Hyvin suunniteltu, puoliksi kirjoitettu : Apuneuvoja julkishallinnon tekstintekijöille

Julkaistu:10.03.2020
ISBN:978-952-287-822-9
URN:http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-287-822-9
Asiasanat ja teemat:selkeä kieli, virkakieli, tekstit, kirjoittaminen, viestintä, kirjoittajakoulutus, käyttäjäkeskeinen suunnittelu, käyttäjäkokemus, ymmärrettävyys, käytettävyys
Sivumäärä:40
Info:

Hyvin suunniteltu, puoliksi kirjoitettu -oppaan aiheena on tekstin hyvä suunnittelu, ja opas on tarkoitettu lähinnä julkishallinnon kirjoittajien avuksi. Sen esittämät periaatteet selkeiden ja ymmärrettävien tekstien tekemiseksi sopivat silti muuhunkin kirjoittamiseen. Opas tarjoaa käytännön neuvoja, joiden avulla virkateksteistä saadaan heti kirjoitusprosessin alusta alkaen selkeitä ja ymmärrettäviä, siis sisällöltään saavutettavia. Oppaan neuvot on suunnattu etenkin asiantuntijakirjoittajille, jotka eivät ole viestinnän ammattilaisia. Oppaaseen on koottu sisältöä suomalaisista ja kansainvälisistä lähteistä.

Oppaassa korostetaan tekstin tavoitteen ja kohderyhmän merkitystä: pohdi, mitä tekstillä halutaan saavuttaa ja kenelle kirjoitat. Mieti kohderyhmän näkökulmasta, millainen sisältö, rakenne ja sävy tukevat tavoitetta. Kun kirjoittamista suunnittelee nämä neuvot mielessään, on helppo kirjoittaa selkeitä ja ymmärrettäviä tekstejä. Näin säästetään myös lukijoiden ja muiden tekstin käyttäjien aikaa ja vaivaa.

Selkeästä tekstistä on lisäksi helppo ja nopea muokata toisia tekstejä uusiin käyttötarkoituksiin. Tekstin huolellinen suunnittelu voi myös auttaa tekemään tekstistä lyhyemmän kuin siitä ilman kunnon suunnittelua tulisi, mikä sekin koituu lukijoiden ja tekstin jatkokäsittelijöiden hyödyksi.

Hinta:20,00 €
 
»Valtioneuvoston julkaisuarkisto