Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Maatalouden ammoniakkipäästöjen vähentäminen: viljelijäopas
Julkaistu

09.01.2020

ISBN

URN

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe202001081562

Asiasanat ja teemat

maatalous, maanviljelijät, oppaat (ammatit), eläinten hyvinvointi, ammoniakki, maatalous, maanviljelijät, viljeljäopas, ammoniakkipäästöt, eläinten hyvinvointi (hyvinvointi), päästöt

Sivumäärä

Error: /undefinedfilename in --file--

Info

Hyvä ilmanlaatu on tärkeää ihmisten ja eläinten terveyden ja viihtyvyyden sekä luonnon hyvinvoinnin kannalta. Suomessa ilmanlaatu on yleisesti ottaen hyvä, mutta töitä sen eteen on tehtävä jatkuvasti eri sektoreilla.

Suomi on sekä kansainvälisellä että Euroopan unionin tasolla sitoutunut parantamaan ilmanlaatua vähentämällä ilmakehään joutuvia päästöjä.

Yksi vähennettävistä kaasuista on ammoniakki. Pääosa Suomen ammoniakkipäästöistä tulee maataloudesta, joten maatalous pystyy merkittävästi vaikuttamaan ammoniakkipäästöihin ja sitä kautta ilmanlaatuun. Päästövähennysvelvoite vuodesta 2020 alkaen on 20 prosenttia verrattuna vuoden 2005 ammoniakkipäästöihin.

Tämän viljelijäoppaan alussa luodaan lyhyt katsaus sekä ilmanlaatuun että ilmastonmuutokseen vaikuttaviin päästöihin. Sen jälkeen käydään läpi toimia, joilla maatilan on mahdollista vähentää ammoniakkipäästöjä. Lisäksi

esitellään käytössä olevia kannustimia ja asiantuntijoiden antamia vinkkejä ammoniakkipäästöjen vähentämiseksi.

Opas tarjoaa apua maatiloille, jotka pohtivat itselleen parhaiten sopivia mahdollisuuksia ammoniakkipäästöjen vähentämiseksi.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy