Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Reittiopas vaikuttavuuteen : Vaikuttavuusperustainen ohjaus sote- ja työllisyyspalveluissa
Julkaistu

21.01.2020

ISBN

978-952-287-820-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-287-820-5

Asiasanat ja teemat

vaikuttavuus, ohjausmallit, sosiaali- ja terveyspalvelut, työllisyyspalvelut, tutkimus, tutkimustoiminta

Sivumäärä

147

Info

Vaikuttavuusperustaisessa ohjauksessa palvelujärjestelmää tarkastellaan asiakkaista ja potilaista käsin. Tavoitteena on palvelurakenne, joka palvelee koko väestöä niin hyvin kuin niukkojen resurssien rajoissa on mahdollista. Vaikuttavuuden ohjaaminen perustuu tietoon: yksittäisiltä asiakkailta kerättävä tieto kanavoituu tuottajien kautta palvelujen järjestäjien käyttöön ja kansalliseen tietovarantoon. Laaja vaikuttavuustieto mahdollistaa selvityksessä tarkasteltujen sote- ja työllisyyspalvelujen ohjaamisen nykyistä vahvemmin järjestäjän tavoitteista käsin.

Selvityksessä rakennetaan vaikuttavuusperustainen ohjausmalli. Sen taustana esitellään vaikuttavuuden ja ohjauksen perusperiaatteet sekä ohjaamisen toimintaympäristöä määrittävät rakenteet ja niiden haasteet sote- ja työllisyyspalveluissa. Ohjausmallin taustaksi kuvataan myös vaikuttavuusperusteisen ohjauksen sovelluksia, eli suomalaisia pilotteja ja kansainvälisiä esimerkkejä laajemmin vaikuttavuuteen perustuvista järjestelmistä. Itse ohjausmalli keskittyy siihen, miten järjestäjä voi ohjata vaikuttavuutta normi- resurssi- informaatio- ja vuorovaikutusohjauksen keinoin yleisellä ja yksityiskohtaisella tasolla: järjestäjä asettaa asiakasryhmittäisen tavoitteet, joita se ohjaa tuottajien kautta eri tavoin erityyppisissä ryhmissä. Ohjauksen sisältöä ja mekanismeja arvioidaan ja uudistetaan vaikuttavuustiedon perusteella. Lopuksi selvityksessä kuvataan kansallisen ja järjestäjän tason askeleet vaikuttavuusperustaisen ohjauksen laajamittaiseen toteuttamiseen.

Hinta

39,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy