Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Yritysten kehittämispalvelujen arviointi
Julkaistu

25.09.2019

ISBN

978-952-327-451-8

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-451-8

Asiasanat ja teemat

Yrityspalvelut, yritystuet, arviointi, yritykset, elinkeinot

Sivumäärä

62

Info

Yritysten kehittämispalvelut on ELY-keskusten järjestämä yrityspalvelu, jolla subventoidaan pk-yritysten ulkoisten asiantuntijapalvelujen käyttöä. Kehittämispalvelujen avulla on tarkoitus kannustaa ja tukea pk-yritysten kasvua, uudistumista, kansainvälistymistä sekä työllisyyttä.

Selvityksessä on arvioitu yritysten kehittämispalvelujen toimivuutta, tehokkuutta ja vaikuttavuutta, lainsäädännössä annettujen tavoitteiden saavuttamista, ns. hyvälle tuelle asetettujen kriteerien saavuttamista ja palveluun liittyviä kehittämistarpeita.

Yritysten kehittämispalvelujen haku- ja palveluprosessi toimii arvioinnin mukaan hyvin ja asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluihin. Kehittämispalveluilla tavoitetaan yrityksiä, jotka eivät muuten käyttäisi julkisia yrityspalveluja tai muita asiantuntijapalveluja. Kehittämispalveluilla on arvioinnin havaintojen perusteella vahvistettu myös yritysten liiketoimintaosaamista ja sen kautta liikevaihdon ja tuottavuuden kasvua.

Arvioinnissa suositellaan nykyisen puitesopimusjärjestelmän kehittämistä siten, että myös hankintakauden kuluessa voisi hakeutua palveluntuottajaksi. Lisäksi arvioinnissa suositellaan palvelun elinkeinopoliittisten tavoitteiden ja roolin täsmentämistä.

TEM yhteyshenkilö: Mikko Ojala, alueet ja kasvupalvelut -osasto, puh. 029 506 3506

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy