Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Varhaiskasvatuksen tulevaisuuskuvat 2040. Varhaiskasvatuksen neuvottelukunnan tulevaisuustyön raportti
Julkaistu

23.09.2019

ISBN

978-952-263-658-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-658-4

Asiasanat ja teemat

varhaiskasvatus, varhaiskasvatuksen neuvottelukunta, tulevaisuustyö

Sivumäärä

48

Info

Varhaiskasvatuksen neuvottelukunta koostuu hallinnon, tutkimuksen, koulutuksen, järjestöjen ja kuntakentän edustajista. Neuvottelukunnan toimikausi on 15.9.2016–14.9.2019.Varhaiskasvatuksen neuvottelukunnan eräänä tehtävänä on seurata ja arvioida varhaiskasvatuksen kansallista ja kansainvälistä kehitystä ja tehdä ehdotuksia varhaiskasvatuksen pitkäjänteiseksi kehittämiseksi.

Osana tätä laaja-alaista kehittämistehtäväänsä ja myös varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä viime vuosina tapahtuneiden merkittävien muutosten vuoksi varhaiskasvatuksen neuvottelukunta toteutti Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen kanssa syksyn 2017 ja kevään 2019 välisenä aikana varhaiskasvatuksen tulevaisuustyön, jossa rakennettiin varhaiskasvatuksen mahdollisia kehittämissuuntia vuoteen 2040 asti.

Tämä raportti kuvaa varhaiskasvatuksen neuvottelukunnan tulevaisuustyön vaiheet ja esittelee työn tuotoksena syntyneet vaihtoehtoiset tulevaisuuskuvat ja niiden pohjalta laaditut strategiset kysymykset kehittämistyön pohjaksi. Raportti esittelee myös vertailun neuvottelukunnan ja valtioneuvoston tulevaisuustöiden samankaltaisuuksista ja eroavaisuuksista.

Varhaiskasvatuksen neuvottelukunta toivoo, että tulevaisuustyötä koskevan raportin ajatukset herättävät laajaa keskustelua varhaiskasvatuksen tulevaisuuden mahdollisista kehittämissuunnista ja niihin liittyvistä ratkaisuista kaikilla päätöksenteon tasoilla. Tulevaisuutta rakennetaan tämän päivän päätöksillä.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy