Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Selvitys sosiaalisesta lomatoiminnasta
Julkaistu

19.08.2019

ISBN

978-952-00-4103-8

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-4103-8

Asiasanat ja teemat

valtionavut, veikkausvoittovarat, sosiaali- ja terveysministeriö, lomatoiminta, yhdistykset

Sivumäärä

Error: /undefinedfilename in --file--

Info

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman sosiaalisen lomatoiminnan järjestämisestä vastasi vuonna 2018 kuusi lomajärjestöä. Tuetun lomatoiminnan tarkoituksena on tarjota loma sellaisille perheille ja aikuisille, joilla ei siihen muuten olisi mahdollisuutta. Lomatuet myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tuetut lomat järjestetään Veikkaus Oy:n tuella.

Tässä selvityksessä laadittiin kokonaisvaltainen kuvaus sosiaalisesta lomatoiminnasta poikkileikkausaineiston avulla. Aineistona käytettiin lomajärjestöjen, tutkijan, yhteistyöjärjestöjen ja lomakohteiden haastatteluita sekä Sosiaali- ja terveysministeriöstä ja lomajärjestöiltä saatuja kirjallisia aineistoja. Tässä selvityksessä tarkasteltiin lomatoimintaa lomatoiminnan prosessien, lomatoiminnan kohdentumisen ja lomatoimintaan osallistuneiden kokemusten kautta.

Lomatoiminnan prosesseissa on jossain määrin kehittämisen varaa, erityisesti siitä tuotettavan tiedon hyödyntämisen ja prosessien systematisoimisen osalta. Lomatoimintaan vuonna 2018 osallistuneilla oli nähtävissä terveydelliset, taloudelliset tai sosiaaliset perusteet, joilla lomatuki myönnettiin. Sosiaalinen lomatoiminta kohdentuu perustellusti, mutta jättää mahdollisesti ulkopuolelleen joukon ihmisiä, jotka voisivat hyötyä lomista suuresti. Lomatoimintaan osallistuneiden kokemukset ovat pääsääntöisesti positiivisia ja lomilla näyttäisi olevan vaikutusta lomailijoihin. Tarkempien vaikutusten osoittaminen edellyttäisi systemaattisempaa, yhdenmukaisempaa ja akateemisempaa palautteenkeruuotetta.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy